Nyhed Asbest

Endeligt sker der noget på asbest

Enhedslisten har længe presset på for handlinger når det gælder bedre regler om beskyttelse mod asbest - nu har beskæftigelsesministeren indkaldt til drøftelser om emnet.

Avatar
Pelle Christy Geertsen

Det er en virkelig god nyhed at Peter Hummelgaard i dag, har indkaldt Folketingets partier til drøftelser om, hvordan der kan tages yderligere handling mod asbest.

Et af kernepunkterne i den grønne omstilling og klimakampen, er at gamle og energiueffektive bygninger skal renoveres. Alene i Danmark handler det om tusindvis af bygninger, store som små.

Desværre ved vi, at mange af disse bygninger indeholder asbest, hvilket betyder at de bygningsarbejdere der skal være med til at få os til at nå klimamålene, risikerer at blive syge. Med andre ord kan renovationer komme til at koste liv og helbred.

Det må ikke ske, og derfor har vi også behov for, at der sikres bedre viden, kontrol og beskyttelse når det gælder hvordan asbest bedst kan håndteres – og bortskaffes.

Både i Danmark og Bruxelles har det længe været et krav fra Enhedslisten at der gøres mere for at sikre, at arbejdsmiljøet og sikkerheden kommer i fokus når det gælder asbest.

Det er derfor et godt skridt at vi nu endelig har udsigt til ny handling i Danmark. På EU-plan knokler vi hådt for mere handling, og EU-Kommmissionen kommer, langt om længe, med et udspil i efteråret.

 

Læs mere

Du kan læse meget mere om Enhedslistens arbejde med asbest i EU, eksempelvis her:

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederTilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere