Venstrefløjen i Europa

Enhedslisten kæmper sammen med den europæiske venstrefløj.

Enhedslisten ønsker et stærkt forpligtende europæisk og internationalt samarbejde. Derfor samarbejder vi tæt med resten af den europæiske venstrefløj. Sammen fremlægger vi fælles konkrete løsninger på nogle af Europas mest presserende grænseoverskridende problemer.

Vi har brug for en helt ny retning for Europa. Og vi har brug for et demokratisk, solidarisk og bæredygtigt samarbejde mellem landene. Det opnår vi kun med en stærk europæisk og EU-kritisk venstrefløjsbevægelse, som kan levere modsvar til både Merkels og Macrons nedskæringer og højrepopulisternes inhumane flygtningepolitik.

-Pernille Skipper, Folketingsmedlem, Enhedslisten

Fællesskab i Europa

Enhedslisten er medlemmer af flere internationale netværk og organisationer, hvor vi samarbejder med den europæiske venstrefløj. Du kan læse mere om de forskellige samarbejder herunder.

The Left (GUE/NGL)

 

www.left.eu

I EU-Parlamentet er Enhedslisten medlem af venstrefløjsgruppen Forenede Europæiske Venstrefløj/Nordisk Grønne Venstre, forkortet GUE/NGL. Gruppen er EU-parlamentets venstreorienterede gruppe og består ca. af 19 partier og bevægelser med 39 medlemmer.

Her samarbejder Enhedslisten bl.a. med Vänsterpartiet (Sverige), Venstrealliancen (Finland), Podemos (Spanien), Venstreblokken (Portugal), Die Linke (Tyskland) og La France insoumise (Frankrig). Enhedslisten er den danske repræsentation i gruppen.


Now, the people!

www.nowthepeople.eu

Enhedslisten er en del af en fælles europæisk valgplatform. Initiativet kaldes ”Now, The People!” (Nu er det folkets tur) og omfatter nogle af de største venstrefløjspartier i Europa. Initiativet har lavet en række fælles udspil om bl.a. skattely og klima.


European Left

www.european-left.org 

European Left er et europæisk politisk parti, der består af 26 socialistiske partier i EU og andre lande i Europa.


Nordic Green Left Alliance/NGLA

NGLA er en sammenslutning af nordiske venstrefløjspartier fra Grønland (Inuit Ataqatigiit), Island (Vinstrihreyfingin-grænt frembod), Færøerne (Tjodveldi), Norge (Sosialistisk Venstreparti), Danmark (SF og Enhedslisten), Sverige (Vänsterpartiet) og Finland (Venstreforbundet).