Nyhed Enhedslisten kræver stop for lønfest:

Tusindvis af EU-Embedsmænd tjener mere end Lars Løkke

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at tusindvis af ansatte i EU-Kommissionen får mindst det samme udbetalt i løn som den danske statsminister. Det får Enhedslisten til at kræve stop for lønfesten i EU.

Ifølge EkstraBladet får tusindvis af ansatte i EU-Kommissionen mindst det samme udbetalt i løn som den danske statsminister. Foto: Chiara Daneluzzi (Unsplash)
Redaktionen

Tusindvis af ansatte i EU-Kommissionen får mindst det samme udbetalt i løn som den danske statsminister. Det kan EkstraBladet i dag afsløres på baggrund af en intern lønberegninger, som de er kommet i besiddelse af.

Det høje lønniveau skyldes især, at embedsmænd i EU-Kommissionen oven i deres grundløn kan få en række yderst lukrative skattefri tillæg, ligesom de beskattes med en særlig lav EU-skat. Enhedslisten spidskandidat til EU-Parlamentsvalget, Nikolaj Villumsen, kalder de høje lønninger i EU helt uhørt og kræver et stop for lønfesten.

Nikolaj Villumsen udtaler:

– De her tal viser, at det er tydeligt for enhver, at lønniveauet i EU-systemet er løbet fuldstændig løbsk. At tusindvis af bureaukrater i Bruxelles kan tjene mere end statsministeren i Danmark, er i mine øjne helt ud af proportioner.

– EU-Kommissionen beder på den ene side Danmark om at spare på velfærdsydelser som fx førtidspension og efterløn, imens de med den anden hånd giver sig selv helt ublu høje lønninger. Det synes jeg rent ud sagt, er noget hykleri. Danmark betaler hvert år milliarder til EU-systemet, så det er jo skatteydernes penge, som bliver brugt til at forgylde EU-bureaukrater. Der skal sættes en stopper for lønfesten i EU.

– Det kan ikke passe, at en lille elite i Bruxelles bag lukkede døre kan sidde og tildele sig selv lukrative forhold på bekostning af skatteyderne. Vi må have fuld åbenhed omkring de her lønforhold.

Det foreslår Enhedslisten konkret bl.a.

  • Indfør en tidsbegrænsning på udlandstillægget på max 5 år.
  • Normaliser beskatningen af EU-ansatte så den bliver på niveau med den generelle indkomstbeskatning.
  • Fuld åbenhed og gennemsigtighed i lønforholdene i EU-institutionerne så lønforholdene bliver offentligt tilgængelige for borgerne.

Kilde: Enhedslistens samlede udspil om frås i EU

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederimage linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed