Nyhed Naturgenopretning

Skæbnedag for EU’s naturbeskyttelse

I EU-Parlamentets miljøudvalg prøver højrefløjen at forhindre at EU får en naturgenopretningslov. Nikolaj Villumsen kalder deres forsøg "hen i vejret".

(foto: the Left, 2023)
Pelle Christy Geertsen

Det kan være skæbnetime for beskyttelsen af EU’s natur, når EU-Parlamentets miljøudvalg torsdag morgen begynder at stemme om EU’s naturbeskyttelseslov. Der er nemlig reel fare for at højrefløjen får held til helt at afvise at EU overhovedet kan få en lov om naturgenopretning.

Enhedslistens Nikolaj Villumsen kalder det ” hen i vejret” og ”ude i skoven” hvis naturgenopretningsforslaget væltes:

Det er helt hen i vejret hvis landbrugs- og fiskerilobbyen, sammen med EU’s højrefløj får held til at forhindre at vi overhovedet kan få en naturgenopretningslov i EU.  Vi har været vidner til en næsten absurd misinformationskampagne fra især den store konservative gruppe. De er kommet med påstand efter påstand der simpelthen ikke passer, det er helt grotesk.

 At stemme nej til at EU skal have en naturgenopretningslov er jo helt ude i skoven – vel at mærke den skov, højrefløjen desværre ikke vil være med til at beskytte.

En naturfjendtlig alliance

Nikolaj Villumsen tøver ikke med at kalde dem der står bag kampagnen mod naturgenopretningsloven for en naturfjendtlig alliance:

Der er tale om en uhellig og naturfjendtlig alliance af Europas borgerlige politikere, det yderste højre og den sorteste del af landbruget. Og jeg synes det er helt vildt at der er danske medlemmer af EU-Parlamentet der i ramme alvor stemmer imod naturgenopretningsloven.

Et klart valgkampstema

Enhedslistens EU-Parlamentariker mener at sagen er så alvorlig at den kan blive et af de temaer der vil præge næste års EU-valgkamp:

Jeg tror det her bliver en af de store skillelinjer der vil blive diskuteret til næste års EU-valgkamp. For det viser med al tydelighed at de borgerliges mange ord om, hvor grønne de var under EP-valgkampen, ikke har noget hold virkeligheden. Det tror jeg vælgerne vil huske.

Næste skridt

Nikolaj Villumsen deltager i dagens afstemning og støtter at EU får en naturgenopretningslov.

Afhængigt af afstemningerne bliver forslaget enten væltet og bortfalder, bliver vedtaget, eller EU-Parlamentet ender med at skulle stemme om EU-Kommissionens oprindelige forslag.

5 gode grunde til naturgenopretning

I dagene op til afstemningen har Nikolaj Villumsen været en aktiv del af kampagnen for at få overbevist kollegaer fra andre politiske grupper til at støtte naturgenopretningsloven. Som led i det har han blandt andet delt en video med 5 gode argumenter, på både dansk og engelsk.

Den danske version kan ses herunder.

 

Hvordan står de danske partier

I altingets artikel Gyserafstemning om naturgenopretning: Sådan står partierne bringes en oversigt over, hvordan de danske partier før afstemningen fordelte sig. Af de 12 danske EU-Parlamentarikere der ville udtale sig var 9 for forslaget og 3 (alle fra venstre) var imod. Hverken Moderaterne eller de Konservative ville dog udtale sig, og Dansk Folkepartis EU-Parlamentariker der ellers sagde han støttede forslaget sagde han havde prioriteret at tage til folkemøde, fremfor at deltage i den vigtige afstemning.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder



image linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed