Nyhed Klima

Endnu et skridt i klimakampen med aftalen om tunge lastbiler!

Den aftale EU-Parlamentet netop har indgået med EU-landene om at begrænse CO2-udledningen fra lastbiler er et vigtigt skridt i klimakampen.

Pelle Christy Geertsen

EU tager i dag endnu et vigtigt skridt i klimakampen, lyder det fra Enhedslistens Medlem af EU-Parlamentet, Nikolaj Villumsen.

Hans ord falder efter EU-Parlamentet og EU-landene netop har indgået en aftale om at begrænse CO2-udleningen for tunge motorkøretøjer i EU. Nikolaj Villumsen har som Venstrefløjsgruppens forhandler på sagen, været en del af processen helt fra begyndelsen, og var med i rummet da der blev trykket hænder i dag.

Lige efter indgåelsen af aftalen udtalte han:

I dag tager vi endnu et vigtigt skridt i klimakampen i EU. Det her vil betyde at kommer til at se at vores CO2-udledning mindskes med mere end 1.8 milliarder tons frem til 2050. Det er det sammen som 40 gange Danmarks nuværende årlige udledning. Det er en sejr, ikke mindst for klimaet.

Nikolaj Villumsen mener aftalen også er vigtig fordi den understreger at fremtiden er elektrisk, også for den tunge transportsektor:

Nu kan vi sætte speederen i bund på omstillingen af den tunge vejtransport i EU. Med aftalen er vi ganske tæt på henvise fossile lastbiler til den fortid de hører til i. Det viser at dem der allerede har sat ellastbiler, elbusser og elskraldebiler på vejene valgte rigtigt, og det vil vise industrien at der er et klart og varigt marked her.

Ambitionerne støttes af industrien

Nikolaj Villumsen påpeger at han ikke helt forstår de forsøg der har været, ikke mindst fra dele af højrefløjen og nogle EU-lande, mod ambitionerne.  Han peger på at de største lastbilproducenter allerede før forhandlinger støttede ambitionen om at reducere CO2-udledningen med 100% i 2040. og at ingen derfor burde være i tvivl om at det ville være muligt:

Jeg tror at den modstand der var, handler om at den tyske bilindustris konservative venner ikke vil acceptere at forbrændingsmotorens tid er ved at være ovre – selvom alternativerne faktisk insisterer. Modstanden mod elektrificering af den tunge vejtransport er ikke blot dybt uansvarligt i forhold til klimaet, den straffer også de virksomheder der er gået foran. Derfor er det godt vi endeligt nåede en god aftale.

Klimakampen har mange skridt.

Selvom Nikolaj Villumsen kalder dagens aftale et vigtigt skridt i klimakampen understreger han også at det ikke betyder at man kan hvile på laurbærerne. Der er stadigt meget der skal gøres, hvis EU skal nå sine klimamål, siger han:

Vi har stadigt meget langt at nå i klimakampen, men denne her aftale er et solidt skridt i retning af vores mål – og det er vigtigt. Det viser at det nytter at kæmpe for en visionær og realistisk klimapolitik i EU.

Næste skridt

Den indgåede aftale skal nu skrives sammen og tjekkes juristerne, før både EU-Parlamentet i løbet af de kommende måneder skal godkende den formelt.

 

Mere om sagen

Du kan bl.a. læse mere om historien, herunder kommentarer fra Nikolaj Villumsen følgende steder:

1. Altinget: EU skærper CO2-krav til lastbiler og busser

2. Mobility Watch: Ny politisk aftale sætter krav til grønnere lastbiler og busser i Europa

3. Information: Producenter af tunge køretøjer i EU skal sænke udledning med 90 procent

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder



image linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed