Nyhed Klima

Skuffende udvanding af direktivet om industrielle emissioner

Nikolaj Villumsen kalder resultatet af dagens afstemning om industrielle emissioner for skuffende og udvandet. Han mener bl.a. det er problematisk at mange referencer til landbrugets udledning blev fjernet.

Foto: the Left Group
Pelle Christy Geertsen

Det blev et skuffende resultat da EU-Parlamentet i dag stemte om direktivet om industrielle emissioner (IED), der er blevet udvandet på en række områder, mener Enhedslistens EU-Parlamentariker, Nikolaj Villumsen:

Jeg er dybt skuffet over hvordan IED-afstemningen faldt ud, og jeg mener at der på nogle stræk er tale om et decideret tilbageskridt.

 

Nikolaj Villumsen er blandt andet frustreret over den store udvanding han mener skete i forhold til de mange udledninger af drivhusgasser fra EU’s landbrugs sektor:

Det er jo nærmest til at skrige over, at landbrugslobbyen og dens venner har haft held til at udvande direktivet i forhold til landbrugssektoren.

Det er jo nærmest til at skrige over, at landbrugslobbyen og dens venner har haft held til at udvande direktivet i forhold til landbrugssektoren.

Han mener især det er problematisk at EU-Parlamentets højrefløj havde held til at få fjernet eller udvandet referencer til udledninger fra EU’s mange industrilandbrug:

Desværre har man givet det industrielle landbrug fripas til fortsat at udlede ved helt at fjerne krav til at begrænse udledninger fra kvægproduktion fra direktivforslaget, og kraftigt begrænse hvornår udledninger fra intensiv svine- og fjerkræsproduktion skal tælles med. Og det på trods af at landbruget står for mere end 10% af EU’s udledning af drivhusgasser.

 

Nikolaj Villumsen mener dagens afstemning kan komme til at skade hele EU’s klimaindsats, ved at gøre det sværere at nå målsætningerne om drastisk reduktion af Europas drivhusgasudledning:

EU-Parlamentets sorte blok har med udvandingen af IED-direktivet stukket endnu en kæp i hjulet på klimaindsatsen og slagtede oven i hatten borgernes muligheder for at tilkendes kompensation fra ulovlige udledninger.

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederimage linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Per Clausen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed