Nyhed Naturgenopretning

Sejr for naturen og nederlag til højrefløjen!

På trods af højrefløjens forsøg på sabotage, blev EU's naturgenopretningslov endeligt godkendt af EU-Parlamentet. Nikolaj Villumsen kalder det for en vigtig sejr!

Nikolaj Villumsen stemmer om EU-Parlamentets resolution om Qatar - med et One Love armbind på. (Photo: European Parliament)
Pelle Christy Geertsen

Der var spænding til det sidste, da EU-Parlamentet i dag skulle give den endelig godkendelse til EU’s naturgenopretningslov.  Højrefløjen forsøgte endnu engang at sænke planerne for at genoprette EU’s natur, og der var til det sidste bekymring for resultatet.

De nye forsøg på at vælte aftalen kom fra EU-Parlamentets yderste højrefløj, men blev støttet af store dele af den store Konservative EPP-gruppe.

Nikolaj Villumsen kalder det for en sejr for naturen i Europa – og et nederlag for højrefløjen:

I dag sejrede naturgenopretning og EU-Parlamentets højrefløj led et vigtigt nederlag. Deres forsøg på at misbruge denne vigtige sag som billigt valgkampstrick blev heldigvis afvist – og den store vinder bliver naturen i Europa, og dermed os allesammen.

Bred dansk opbakning – men…

Nikolaj Villumsen hæfter sig ved at der var opbakning til forslaget fra et flertal af de danske EU-Parlamentarikere, men undrer sig samtidigt over dem, der ikke stemte for forslaget i sidste ende:

Selvom jeg måske ikke blive overrasket over det, undrede det mig alligevel lidt at se Anders Vistisen fra DF og Erik Poulsen fra Venstre blandt dem, der ikke bakkede op om forslaget. Ikke mindst fordi jeg ikke synes jeg har hørt dem komme med reelle alternativer.

Man kan ikke bare sige vi skal smide naturbeskyttelsen på gulvet, og så ikke komme med alternativer.

Oversigten over hvordan de forskellige EU-politikere kan findes her.

Note: Anders Vistisen stemte, som det kan ses på side 73 af stemmeprotokollen, imod den endelige aftale, mens Erik Poulsen stemte blankt. Alle andre danskere der var tilstede ved afstemningen støtte aftalen.

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederimage linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Per Clausen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed