Opinion Nordisk debatindlæg

Appel til Nordens højrefløj: Stop med at gamble med vores natur!

EU's højrefløj bør stoppe med at gamble med naturesn fremtid, skriver Venstrefløjsgruppens tre nordiske EU-Parlamentarikere, Nikolaj Villumsen (DK), Malin Björk (SE) og Silvia Modig (FI) i et fælles indlæg i altinget.

Nikolaj Villumsen (MEP)

Da forslaget til en naturgenopretningslov for EU faldt i EU-Parlamentet var det noget der sendte chokbølger gennem både Bruxelles og de naturpolitiske miljøer over hele EU.

Det skete efter hvad der vidt og bredt kaldes for en misinformationskampagne om, hvad loven vil få af betydning. Gang på gang er påstandene blevet tilbagevist, men gang på gang er de alligevel blevet gentagne som sandheder. Det på trods af at forslaget er nødvendigt for at genoprette vores biodiversitet, håndtere klimaforandringer og sikre fødevaresikkerheden for fremtidige generationer.

I korridorerne i Bruxelles har man da også åbent talt om, at det i virkeligheden ikke handlede om indholdet mod den konkrete lov, men derimod mere var et valgkampsstunt fra den store, konservative, EPP-gruppe. En gruppe der desværre, i søgen efter en sejr, allierede sig med det yderste højre, men som også søgte støtte langt ind i rækken af liberale partier. En alliance der bør vække bekymring hos de fleste, men som dog ikke er målet for denne appel.

at det i virkeligheden ikke handlede om indholdet mod den konkrete lov, men derimod mere var et valgkampsstunt fra den store, konservative, EPP-gruppe

For sagen er, at det at spille hasard med beskyttelsen af vores allesammens natur, blot for at score billige point ganske enkelt ikke bør forekomme. Derfor har det været chokerende at følge, hvordan det lige netop er, hvad der er sket.

Chokerende har det også været, at se mange af de nordiske politikere fra højrefløjen der kunne have søgt at tale deres kollegaer til fornuft, i stedet glimre ved deres fravær, og ofte også ved deres larmende tavshed.

Der burde ellers have været nok at råbe op om! Man kunne have talt om det overordnede spørgsmål: om at vi er nødt til at beskytte og genoprette vores natur. Gør vi ikke det, kan konsekvenserne blive drastiske. Eller man kunne have talt op om den retorik og de åbenlyst fejlbehæftede ræsonnementer der har været lagt for dagen. Vi har jo bl.a. set, at de Konservative i EU påstår at det ikke handler om, at de ikke vil have naturgenopretning – men ”blot” at de vil have en anden lovgivning. Men samtidigt ved vi, og alle andre der følger blot lidt med i sagen, også at dette er en dårlig undskyldning. En afvisning af naturgenopretning betyder nemlig ikke, at der så blot kommer en ny lov. Derimod betyder det, at vi ikke får en lov de næste mange år. Det er noget naturen ganske enkelt ikke kan vente på.

Det er derfor vi appellerer til jer: Kære nordiske kollegaer fra den borgerlige fløj: Vil I ikke nok begynde at bruge jeres stemmer, både i den videre debat, og internt i jeres politiske grupper?

Kampen for EU’s natur er en af de kampe hvor hver stemme tæller, og vi appellerer til, at når den endelige afstemning skal stå, de 12. juli, vil I lade jeres stemmer falde ud til naturens fordel. Og vi appellerer til, at I inden da vil hæve jeres stemmer internt, og være med til at tale jeres kollegaer fra, at ofre naturen på populismens kolde alter.

være med til at tale jeres kollegaer fra, at ofre naturen på populismens kolde alter

Indlægget er oprindeligt bragt på altinget.dk, og kan finder der via dette link.

 

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederimage linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Per Clausen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed