Opinion Abort

LA’s forbenede modstand imod kvinders abortret er ikke liberal

Det ligner, at LA er på vild faneflugt fra en helt central frihedsdagsorden, som har alvorlig og reel betydning for millionvis af kvinder Europa over, det skriver spidskandidat til EU-Parlamentet, Per Clausen om i Jyllands-Posten.

Per Clausen er valgt som Enhedslistens spidskandidat til EU-Parlamentsvalget d. 9 juni.
Enhedslisten Efternavn

Liberal Alliance sælger trøjer med ordet “frihed” printet på forsiden. Og senest har det kastet sig ud i en selverklæret “frihedskamp” for at holde kvinder ude af værnepligten.

Men ordene klinger hult. Og de liberale principper skaller hurtigt af, når man ridser i lakken. For når det kommer til den helt grundlæggende frihed, det er for en kvinde at kunne få foretaget en sikker abort, svigter partiet totalt. Også internationalt, hvor der ellers mere end nogensinde er brug for stemmer, der slås for kvinders frihedsrettigheder.

Det blev tydeligt i anledning af den 8. marts, da vi i Enhedslisten lancerede et forslag om at indskrive kvinders ret til fri abort i EU”s charter som en grundlæggende menneskerettighed.

Men den idé er Liberal Alliance ikke med på.

Det selverklærede liberale parti mener ikke, at kvinders abortret skal være en grundlæggende menneskeret i EU. Det slår deres retsordfører, Steffen B. Larsen, fast i debatten.

Liberal Alliances ordfører skriver, at det er »principløst« og »imod nationernes selvbestemmelse« at gå ind for den her vigtige frihedstilføjelse til EU”s charter. Lad nu ligge, at det er noget vrøvl, for chartret skal ændres i enstemmighed blandt landene.

Det ligner, at LA er på vild faneflugt fra en helt central frihedsdagsorden, som har alvorlig og reel betydning for millionvis af kvinder Europa over. Kvinder, som godt kunne bruge en hjælpende hånd, solidaritet og en anledning til at rejse debatten om, hvor fundamental og grundlæggende abortrettigheder er i deres lande. Enten er LA principløse eller abortskeptikere. Enten er de imod alle EU”s grundlæggende menneskerettigheder – eller også er det specifikt kvinders fundamentale frihedsret til abort, hvor skoen trykker. Det er der ikke meget frihedsparti over.

Så må vi andre påtage os den vigtige frihedskamp for abortrettigheder i Europa.

 

Indlægget er oprindeligt bragt i Jyllands-Posten, og kan findes der, via dette link.

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederimage linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Per Clausen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed