Nyhed Emissionsstandarder

Vigtigt skridt for klimaet i Strasbourg i dag

Nikolaj Villumsen mener det er vigtigt at EU-Parlamentet nu har fastslået at man går ind for en udfasning af salg af biler med forbrændingsmotorer.

(foto: @datarec free images)
Pelle Christy Geertsen

EU-Parlamentet har godkendt den endelige aftale om at begrænse CO2-udledningen fra biler og varevogne, herunder ikke mindst en udfasning af forbrændingsmotorer og fastslår at mere ambitiøse lande kan gå foran.

Enhedslistens Medlem af EU-Parlamentet, Nikolaj Villumsen mener der med afstemningen blev sikret en vigtig sejr:

Det var en god sejr for miljøet vi så i dag. Det er især vigtigt at vi har slået fast, at det er EU-Parlamentets holdning at vi skal arbejde for en udfasning af salg af biler med forbrændingsmotorer.

Det er især vigtigt at vi har slået fast, at det er EU-Parlamentets holdning at vi skal arbejde for en udfasning af salg af biler med forbrændingsmotorer

 Samtidigt er det også helt essentielt at man siger at lande godt må være mere ambitiøse end hvad aftalen siger. Jeg håber Danmark vil gøre brug af muligheden for at være foregangsland, siger han.

Ikke alle i EU-Parlamentet bakkede dog op om linjen, og den højreorienterede ID-gruppe havde stillet forslag om at afvise hele aftalen.

Det er jo desværre ikke første gang vi ser at de nogle af de højreorienterede prøver på at sænke fremskridt inden for miljø eller klima. Heldigvis lykkedes det dem ikke denne gang, afslutter Nikolaj Villumsen.

Jeg håber Danmark vil gøre brug af muligheden for at være foregangsland

Hvem stemte hvad

Oversigten over hvordan de forskellige Medlemmer af EU-Parlamentet stemte, kan findes i stemmeprotokollen for den 14. februar 2023:

Helt konkret findes stemmerne til forslaget om at afvise aftalen på side 26 og 27 (158 for, 372 imod og 117 undlod), mens stemmerne for at godkende den forhandlede tekst kan findes på siderne 28 og 29 (340 for, 279 imod og 21 der undlod).

 

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder



image linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed