Pressemeddelelser Sanktioner

Nye EU-sanktioner er stadigt for svage

EU-Parlamentariker Nikolaj Villumsen reagerer på EU's seneste udspil til sanktioner mod Rusland. Han hilser velkommen at man nu vil ramme Ruslands olieeksport, men mener at udspillet er for svagt.

Pelle Christy Geertsen

EU har annonceret en ny sanktionspakke mod Rusland, der for første gang vil ramme eksporten af olie. Enhedslisten har længe krævet at sanktionerne skulle ramme Ruslands eksport af fossile brændstoffer, herunder især olie og gas.

Medlem af EU-Parlamentet, Nikolaj Villumsen, mener at det er positivt at der endeligt kommer nye sanktioner, men også at det for lidt, for svagt og for sent.

Det er godt at man nu endeligt rammer Putins olieeksport, men det er dybt skuffende at det først træder fuldt i kraft om seks måneder. Det er at sende et svagt signal, når det der er behov for, er at vi siger klart og tydeligt fra.” siger Villumsen.

Det er at sende et svagt signal, når det der er behov for, er at vi siger klart og tydeligt fra

Enhedslistens EU-Parlamentariker hilser velkommen at Ruslands største bank, Sberbank, sammen med to andre banker nu endeligt også vil blive udelukket fra SWIFT systemet.

At ramme de russiske banker er et skridt der giver god mening, det er bare trist at det sker så sent. Det er noget flere i EU-Parlamentet længe har efterlyst”, kommenterer han.

At ramme de russiske banker er et skridt der giver god mening

Villumsen understreger også, at selvom en række nye sanktioner nu er foreslået af EU-Kommissionen, er det ikke sikkert at de alle ender med at træde i kraft, da medlemslandenes repræsentanter først skal debattere dem.

Jeg håber ikke at vi endnu engang vil se at sanktionspakken bliver svækket i sidste øjeblik, som det skete med kul. Hvis det sker, er det noget Putin vil udnytte politisk.”

Jeg håber ikke at vi endnu engang vil se at sanktionspakken bliver svækket i sidste øjeblik

 

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederimage linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Per Clausen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed