Nyhed Europarådet

Nikolaj Villumsen bliver æresmedlem af Europarådets parlamentariske forsamling

Ved en ceremoni i Strasbourg, bliver Nikolaj Villumsen til æresmedlem af Europarådets parlamentariske forsamling, PACE.

Nikolaj Villumsen overrækkes bevis på æresmedlemskabet af formanden for Europarådets parlamentariske forsamling, hollænderen Tiny Kox
Pelle Christy Geertsen

Ved en ceremoni i aften udnævnes Nikolaj Villumsen til æresmedlem af Europarådets parlamentariske forsamling, eller honorary associate of the Parliamentary Assembly of the Council of Europe, som det heder på engelsk. Ærestitlen gives pro merito, efter en indstilling til og kontrol af den parlamentariske forsamlings Committee of Rules of Procedure, Immunities and institutional Affairs. 

Nikolaj Villumsen siger om indstillingen:  Jeg er meget beæret. Kampen for menneskerettigheder og retsstatsprincipper er vigtigere end nogensinde!

Jeg er meget beæret. Kampen for menneskerettigheder og retsstatsprincipper er vigtigere end nogensinde!

Tildelingen af titlen sker som en del af Europarådets vinterplenarsamling, hvor også de nuværende danske medlemmer af den parlamentariske forsamling vil være tilstede. Titlen gør det blandt andet. muligt at invitere Nikolaj Villumsen officielt til relevante arrangementer organiseret af Europarådet

 

Tidligere medlem af den parlamentariske forsamling

Nikolaj Villumsen blev første gange medlem af Europarådets parlamentariske forsamling, også kendt som PACE, i 2011. Han repræsenterede Danmark i Europarådet frem til 2018, året før han blev Medlem af EU-Parlamentet.

I 2013 blev han valgt som næstformand for Unified European Left – den tværnationale gruppering Enhedslisten er medlem af i Europarådet. Han bestred næstformandsposten indtil oktober 2017.

I sin tid i Europarådet arbejdede han med mange forskellige emner, herunder menneskerettigheder, mindretalsbeskyttelse og ligestilling. I 2015 var han forfatter til forsamlingens rapport om Equality and the crisis.

Relaterede artikler

Baseret på disse emner: Europarådet | Nikolaj Villumsen |

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder



image linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed