Nyhed Asbest

EU’s Asbestforhandlinger trækker ud

På trods af flere forhandlingsrunder de seneste par uger, er man stadigt ikke nået til enighed om en asbestreform for EU. Nikolaj Villumsen understreger at EU-Parlamentet vil have en langt mere vidtgående reform en EU-Kommissionen havde lagt op til.

Nikolaj Villumsen på byggeplads
Pelle Christy Geertsen

På trods af flere trilogmøder omkring EU’s asbestforhandlinger, nåde forhandlerne fra EU-Parlamentet og EU’s medlemslande ikke i mål under trilogforhandlingerne den 15. juni.

Enhedslistens EU-Parlamentariker Nikolaj Villumsen, der har været en del af kampen mod asbest siden længe før EU-Kommissionens forslag så dagens lys, siger om forhandlingerne:

 Jeg synes vi nåede videre på en række vigtige punkter, men det er klart at det i sidste ende afhænger af hvordan hele forhandlingspakken kommer til at falde ud. Der er en række punkter hvor EU-landene ganske enkelt vil være nødt til at give sig, og være åbne for et højere beskyttelsesniveau.

Behov for yderligere forhandlinger

Allerede inden denne uges forhandlinger begyndte, var der skepsis omkring hvorvidt det ville være muligt at nå i mål.

Det har fra begyndelsen været klart at vi fra EU-Parlamentet ville gå betydeligt længere end EU-landene og EU-Kommissionen, og at vi ville have en langt mere dybdegående reform, derfor vidste vi også at forhandlingerne ikke ville blive lette, siger Nikolaj Villumsen.

Næste skridt

Der skal nu findes en dato for et ny trilogmøde, og inden da vil der være tekniske møder på medarbejder niveau, for at forberede den næste forhandling. Det er muligt at en ny trilog kan afvikles den sidste uge i juni, og dermed ganske kort tid inden det svenske EU-formandskab slutter.

Jeg håber at næste forhandlingsrunde bliver der hvor vi kan give millioner af bygningsarbejdere i Europa sikkerhed for, at vi den kommende asbestreform kommer til at få reel betydning for dem, afslutter han.

 

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder



image linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed