Pressemeddelelser

Tirsdag aften er sidste udkald for en ambitiøs europæisk klimapolitik

I denne uge afgøres årtiers europæisk klimapolitik, når EU-Parlamentet stemmer om klimaloven.

Foto: Uffe Karlsson
Tobias Clausen
Tobias Clausen

Nikolaj Villumsen, Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet, har hele tiden kæmpet for mindst 65 procents reduktion i drivhusgasudledningerne. Parlamentets miljøudvalg foreslår blot 60 procents reduktion på trods af, at ordføreren på rapporten Jytte Guteland (Socialdemokraterne, Sverige) gik efter 65 procent.

Det er en katastrofe, hvis ikke EU-Parlamentet trækker i den rigtige retning. 60 procents reduktion i 2030 er at give op på Paris-aftalen. Det absolutte minimum er 65 procent

Nikolaj Villumsen, Enhedslisten

– Denne uges afstemninger bliver afgørende for indsatsen mod klimaforandringerne. Det handler om at komme i mål med Paris-aftalen og om at holde os under 1,5 til 2 graders temperaturstigning, siger Nikolaj Villumsen.

Resultatet tegner til at blive tæt

Den europæiske venstrefløjsgruppe, som Nikolaj Villumsen tilhører, har fremsat ændringsforslag om at hæve reduktionsmålet til 70 procent. Men lige nu tegner det til en uhyggelig tæt afstemning om et ændringsforslag om at hæve målsætningen til 65 procent.

– Det er en katastrofe, hvis ikke EU-Parlamentet trækker i den rigtige retning. 60 procents reduktion i 2030 er at give op på Paris-aftalen. Det absolutte minimum er 65 procent, siger Nikolaj Villumsen.

I Miljø- og klimaudvalget blev forslaget om 65 procents reduktion stemt ned af den konservative gruppe EPP og den liberale gruppe Renew Europe. Sammen med den yderste højrefløj har de to grupper flertal.

– Jeg vil opfordre alle mine danske kolleger i EU-Parlamentet til at stemme for mindst 65 procents reduktion. En bindende klimalov vil sætte rammen for årtiers klimapolitik. Så det er nu, EU-politikerne skal levere på deres klimaløfter fra valgkampen, siger Villumsen.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederTilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere