Pressemeddelelser Fit for 55

Nederlag for klimaet

Båret frem af borgerlige stemmer, har EU-Parlamentet stemt for at beholde EU-Kommissionens kontroversielle taksonomiforslag - et forslag der tillader at gas kan kaldes grønt og bæredygtigt i årevis fremover. Nikolaj Villumsen kalder det tragisk.
278 EU-politikere stemte for at forkaste Kommissionens forslag, mens 328 stemte imod, og 33 undlod at stemme.

Klimaaktivister protesterer mod EU's kontroversielle taksonomi.
Pelle Christy Geertsen

En trist dag for klimaet, sådan beskriver Enhedslistens Nikolaj Villumsen dagens afstemning om den såkaldte taksonomi – et forslag, der tillader at fossilgas og atomkraft i kampen for investeringer kan kalde sig grønne og bæredygtige.

Desværre har et flertal i EU-Parlamentet valgt at lytte mere til kortsigtede og snævre interesser fra store energiselskaber, end til videnskaben og hensynet til klimaindsatsen. Det er virkelig tragisk

Modstanden mod EU-Kommissions forslag er især kommet fra EU-Parlamentets venstreorienterede og progressive politikere, mens hovedparten af højrefløjens politikere er gået imod den beslutning der oprindeligt blev taget af Miljø- og Økonomiudvalgene i Parlamentet.

Jeg noterer mig at der er danske EU-politikere fra Venstre og Konservative, der i sidste ende valgte at sige, at kortsigtede og snævre erhvervsinteresser er vigtigere end både klima og forsyningssikkerhed. Det synes jeg er både skuffende og frustrerende. Ved valget i 2019 snakkede alle om, hvor grønne de var. Vi ser i stigende grad hvor lidt det passer for nogle. Vi skal ikke greenwashe vores politik – og heller ikke vores politikere.

I pressen

Efter afstemningen er Nikolaj Villumsen blevet citeret på diverse medier, herunder:

 

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederimage linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Per Clausen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed