Nyhed Pressemeddelelse

Milliarder til Polen kan føre til mistillidsvotum

Enhedslistens Nikolaj Villumsen mener at EU-Kommissionens vilje til at ignorere retsstatsprincipperne kan føre til en mistillidsafstemning.

Foto: Guilhem Vellut
Avatar
Pelle Christy Geertsen

EU-Parlamentet stemmer i dag om EU-Kommissionens forslag om at udbetale over 220 milliarder kroner til Polens regering, selv om der stadigt er stor tvivl om, hvorvidt Polen kan siges at leve op til alle de retsstatskrav, der er blevet stillet til dem.

Enhedslistens EU-Parlamentariker Nikolaj Villumsen mener sagen er helt klar:

Hvis EU-Kommissionen vælger at udbetale de mange milliarder til den polske regering uden at de rent faktisk lever op til alle de krav der er, så er det klart at Kommissionen også vælger at se stort på retsstatsprincipperne. Sker det, må der stemmes om, hvorvidt der er stadigt er tillid til Kommission. Det mener jeg ikke der kan være.”

Sammen med en række EU-parlamentarikere fra forskellige lande og politiske familier, er Nikolaj Villumsen medunderskriver på den potentielle mistillidserklæring mod EU-Kommissionen.

Erklæringen vil blive fremsat hvis EU-Kommissionen udbetaler penge til Polen uden at alle kravene om at leve op til retsstaten er efterlevet. Hvis en mistillidserklæring fremsættes, vil EU-Parlamentet skulle stemme om den, på den næstkommende samling.

Nikolaj Villumsens tale under debatten, kan læses og ses her.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederTilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere