Nyhed Pressemeddelelse

EU’s taksonomi sparket til hjørne

To af EU-Parlamentets udvalg har stemt for at afvise EU-Kommissionens kontroversielle taksonomiforslag - Nikolaj Villumsen jubler over afstemningsresultatet.

Avatar
Pelle Christy Geertsen

Med 76 stemmer for, 62 imod og 4 der undlod, vedtog EU-Parlamentets Miljøudvalg (ENVI) sammen med Økonomiudvalget (ECON) i dag at afvise EU-Kommissionens taksonomiforslag.

Enhedslistens EU-Parlamentariker, Nikolaj Villumsen, der er suppleant i Miljøudvalget, jubler over afstemningen.

”Det er så vigtigt et signal at sende, at de udvalg der arbejder tættest med emnet, ikke mener at EU-Kommissionens forslag var brugbart. Nu må vi sende Kommissionen tilbage til tegnebrættet, så de kan komme med et forslag der bygger på videnskab, fremfor på gaslobbyens interesser,” udtaler han.

Nu må vi sende Kommissionen tilbage til tegnebrættet, så de kan komme med et forslag der bygger på videnskab, fremfor på gaslobbyens interesser

”Nu hvor forslaget er sparket til hjørne, må vi sikre at hele EU-Parlamentet står sammen om at sparke det helt ud af banen.”

Nu hvor forslaget er sparket til hjørne, må vi sikre at hele EU-Parlamentet står sammen om at sparke det helt ud af banen

Allerede fra begyndelsen har EU-forslaget været under beskydning, bl.a. for ikke at være baseret på videnskabelig fakta. Kritikken af forslaget er ikke blot kommet fra miljøorganisationer, selv store investeringsfonde har advaret om, at Kommissionens forslag var vildledende.

Enhedslistens gruppe i EU-Parlamentet, Venstrefløjsgruppen (LEFT), var en af de grupper, der havde kæmpet aktivt for, at få Kommissionens forslag afvist. Nikolaj Villumsen har konsistent argumenteret imod forslaget, herunder sammen med sine nordiske kollegaer.

 

Resolutionen

Resolutionen der kalder på en afvisning af taksonomien kan findes her:

No to taxonomy resolution

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederTilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere