Pressemeddelelser

Enhedslisten sikrer flertal for et asbestfrit EU

Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg har netop, med stort flertal, valgt at bakke op om rapporten `Beskyttelse af arbejdere mod asbest´. Hvert år dør 90.000 europæere af asbestrelaterede kræft (The Lancet, 2020). Det tal vil kun stige, når EU over de næste par år vil sende milliarder ud til klimarenovering af ældre europæiske bygninger. For det er netop her man finder det dødsensfarlige asbest.

Foto: Uffe Karlsson
Clara Turms

Asbest rapporten indeholder en ambitiøs plan for udryddelse af asbest i alle europæiske lande, herunder obligatoriske bygningsscreeninger ved salg, udlejning og klimarenovering. Bedre uddannelse af bygningsarbejdere og en markant sænkelse af grænseværdien. Rapporten er netop stemt igennem i Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg, og om lidt skal rapporten til den endelige afstemning i EU-parlamentet.

Nikolaj Villumsen, MEP Enhedslisten der er chefforhandler på rapporten, udtaler:

– Det er helt fantastisk, at det er lykkedes at samle et stort flertal i beskæftigelsesudvalget, som nu bakker op om at presse EU-Kommissionen til at lave en klar strategi for at få fjernet asbest fra det europæiske landkort.

– Det er helt afgørende, at den grønne omstilling af Europa går hånd i hånd med et sikkert og trygt arbejdsmiljø. Det tager vi et vigtigt skridt mod i dag.

Stor sejr

– Jeg er enormt glad for, at det er lykkedes at afværge forsøg på at udvande kravet om en lavere grænseværdi, som ellers er helt i tråd med den nyeste forskning. Det ville have kostet menneskeliv.

– Når det samlede parlament skal stemme om få uger, vil jeg kraftigt opfordre alle de danske medlemmer til at stemme for. Ingen skal dø af at gå på arbejde i Europa.

Relaterede artikler

Baseret på disse emner:

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederimage linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Per Clausen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed