Pressemeddelelser

Ændringerne ved EU’s asylpagt er ikke nok

EU-kommissionen har i dag fremlagt ændringer for EU's asylpagt. Det store problem er, at disse ikke løser de nuværende problemer.

Enhedslistens Nikolaj Villumsen er skuffet over, at EU-kommissionens forslag til ny asylpagt ikke nytter noget for de mange flygtninge, der allerede nu er pakket sammen i lejr i Grækenland. (Foto: Uffe Karlsson)
Frederik Werner Kronborg
Frederik Werner Kronborg

I dag fremlagde Kommissionen sin asylpagt, som skal erstatte det nuværende system. Pagten lægger blandt andet op til en solidarisk fordeling af flygtninge mellem EU-landene.

Her er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet Nikolaj Villumsens kommentarer til den:

– Der ingen hindring for, at Danmark kan tage imod flygtninge fra de græske øer. Vi kan og bør tage 300 fra de græske øer. Det handler om medmenneskelighed. Jeg kan ikke se, hvordan vi kan holde til at lade være og samtidig se os selv i spejlet. Danmark skal tage ansvar. Så selvfølgelig skal vi støtte op om solidarisk fordeling i EU.

– Jeg synes, det er uværdigt og uansvarligt, at den danske regering arbejder ihærdigt for at undgå at tage flygtninge. Selv Norge tager nogen, og de er ikke engang med i EU.

– Vi kan ikke lade Orban bestemme, hvordan vi i Europa skal tage imod mennesker på flugt. Det skal han ikke have lov til, og så længe han får det, vil vi blive ved med at indirekte støtte om umenneskelige forhold på græske øer. Vi skal ikke have et nyt Moria.

– EU må holde op med at give penge til Erdogan. Det skaber flere flygtninge. Erdogan bidrager aktivt til at destabilisere Mellemøsten og Middelhavet. Han bomber vores allierede i Syrien, han bomber kurderne i Nordirak, og han truer EU-landene Grækenland og Cypern for at få fingre i fossilgas i Middelhavet. Erdogan skal ikke belønnes for den destabilisering med endnu flere af vores skattekroner, som EU-Kommissionen ønsker.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederTilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere