Nyhed Offentlige udbud

Revision af EU’s udbudsregler skal være kernekrav til ny EU-Kommission

Per Clausen vil gøre revision af EU's udbudsregler til kernekrav til den næste EU-Kommission.

Pelle Christy Geertsen

Det bør være et krav fra alle progressive kræfter til en ny formand for EU-Kommissionen, at vedkommende støtter en revision af EU’s udbudsregler. Det er den konklusionen Enhedslistens Per Clausen drager efter dagens møde med det europæiske UNI Europa fagforbund.

Produktivt møde med europæisk fagbevægelse

Et godt og produktivt møde med Europæiske fagbevægelse. Sådan beskriver Nikolaj Villumsen denne formiddags møde med Oliver Roethig, der er Generalsekretær i det store europæiske servicemedarbejderforbund, UniEuropa.

Mødet kom i stand som en del af Roethigs besøg i Danmark, hvor han ellers skal mødes med forbundets danske medlemmer. Øverst på dagsordenen var kampen for at få revideret EU’s kontroversielle udbudsdirektiv – en kamp Enhedslisten og UniEuropa begge er meget aktive i, i EU-systemet. Nikolaj Villumsen udtaler:

Vi diskuterede at det skal sikres at der fremover ikke skal ikke være social dumping med offentlige penge i EU! De nuværende EU-regler for offentlige indkøb understøtter ikke anstændigt arbejde. Reglerne fungerer hverken for arbejdstagere, virksomheder eller borgere – og de er himmelråbende forkert. Jeg er enig med UNI Europa I, at kun virksomheder, der følger eller respekterer en kollektiv overenskomst, skal kunne tildele en offentlig kontrakter.

Bør være et kernespørgsmål efter valget

Enhedslistens spidskandidat til EU-Parlamentet, tidligere EU-ordfører Per Clausen var også med til mødet, som han mener gav stof til eftertanke, men også håb for fremtiden. Han gør det klart at han som EU-Parlamentariker vil gøre kravet om udbudsrevision til et kernekrav i forbindelse med godkendelse af den næste EU-kommission:

For mig at se er det helt klart: Man bør ikke kunne godkende en ny formand for EU-Kommissionen, hvis ikke vedkommende vil gå med til at genåbne det kontroversielle udbudsdirektiv. Det samme gælder for den kommende Beskæftigelseskommissær. Det er noget jeg vil arbejde aktivt på, i EU-Parlamentet.

Planlægger at fortsætte det tætte samarbejde

Både Nikolaj Villumsen og Per Clausen gør klart, at ambitionen efter EU-valget er, at fortsætte det tætte samarbejde mellem Enhedslisten i EU-Parlamentet og Europæisk fagbevægelse.

Jeg har set hvordan Nikolaj har formået at skabe konkrete, venstreorienterede resultater gennem sit tætte samarbejde med den europæiske fagbevægelse, og det håber jeg at kunne fortsætte¸ udtaler Per Clausen.

For mig at se er det helt naturligt at bygge videre på det gode samarbejde vi har haft, og jeg er glad for at Per vil føre den kamp videre. Fagbevægelsen har en indsigt og konkret erfaring med, hvad der rent faktisk er brug for, som vi politikere har brug for at lytte til, afslutter Nikolaj Villumsen.

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederimage linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Per Clausen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed