Nyhed Asbest

Ny kampagne og temaside om asbest

Ingen skal dø af at gå på arbejde! - Under den overskrift lancerer Enhedslisten i EU fra i dag kampagne i Danmark. Som en del af kampagnen er der oprettet en ny temaside om kampen mod asbest i Europa.

Pelle Christy Geertsen
Pelle Christy Geertsen

Asbest er og bliver et stort problem i Europa. Alene I 2019 døde 70.000 mennesker af asbest i de 27 lande der udgør EU. Det er mere end tre gange så mange som det antal, der blevet slået ihjel i trafikken i samme år i alle EU’s medlemslande lagt sammen. Det sker, selvom asbest har været forbudt i årevis. Den stiller dræber er nemlig stadigt at finde i utallige bygninger – fra sommerhuse til folkeskoler – og derfor kan det fortsætte med at skade vores helbred, ikke mindst når bygninger skal rives ned eller renoveres.

Netop derfor var forhåbningerne da også store, da EU-Kommissionen endeligt kom med et forslag til nye regler for asbest. Regler, vi i Enhedslisten længe har efterspurgt. Desværre er udspillet fra EU alt, alt for svagt – og har så mange mangler, at asbestrevisionen selv bør revideres grundigt. Det er en kamp, Enhedslisten er klar til at tage.

 

Hvorfor en kampagne nu?

Ikke mindst fordi EU’s udspil er så svagt, og der er en reel risiko for, at vi ender med nye asbestregler der er alt for slappe, sætter vi fokus på emnet nu. Kampagnen vil du blandt andet kunne bemærke både som bannerannoncer på hjemmesider, i nyhedsbreve og på tryk.

Du kan i løbet af de kommende uger finde kampagnen i følgende medier:

  • Ingeniøren
  • A4 medier
  • Solidaritet.dk
  • Ekstrabladet
  • BT

Hertil kommer opslag og historier på sociale medier, både med materialet fra annoncerne, og med særligt produceret materiale, eksempelvis video.

Enhedslisten i EU kører kampagne fordi asbest er virkeligt vigtigt emne, men også et emne der risikerer at drukne. Vi har også lanceret kampagnen, fordi, kampen mod asbest ikke blot er en dansk kamp. Den er i høj grad også europæisk, og den nyeste og mest omfattende lovgivning på området forventes at komme fra EU. Derfor er det også vigtigt at danskere ved hvad der foregår, og kan deltage i debatterne og søge at øve indflydelse, på de politikere de har valgt.

Skal man søge at påvirke sine politikere – både dem i EU og dem i Danmark – til at presse på, for en asbestreform der virkeligt batter, så har man behov for gode argumenter, og for at vide at det er nu, der sker noget på EU-fronte, og derfor også nu, der skal handles.

 

Temasiden

Den nye temaside for asbest vil samle historier, analyser og nyheder om Enhedslistens arbejde med at få fjernet asbest fra Europa.

På siden kan du bl.a. finde link til analyse af EU’s forslag til ændring af asbestdirektiver, pressemeddelelser fra arbejder, video med debat i EU-Parlamentet, debatindlæg og historier om arbejdet fra ind- og udland.

Find den nye temaside på www.enhedslisten.eu/asbest 

 

 

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederTilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere