Nyhed

Luftfartsbranchen benytter covid-krisen til social dumping

Nikolaj Villumsen har taget initiativ til at skrive et brev til Kommissær von der Leyen om social dumping i luftfartsindustrien.

Tobias Clausen
Tobias Clausen

Covid-19 er gået hårdt ud over arbejdstagere i luftfartsbranchen. Det er ikke en hemmelighed, men mens flyene har stået stille på jorden, har flere billige flyfartsselskaber som også forværret forholdene endnu mere for arbejdstagerne.

– Der har været massive nedskæringer, så mange har mistet deres arbejde. Men krisen har forværret problemerne endnu mere, fordi flyselskaber har presset de ansatte til at tage i mod kontrakter, som stiller dem dårligere, siger Nikolaj Villumsen, Enhedslisten medlem af EU-Parlamentet.

Det er sket i flere medlemslande.

– Det er svært at se andet end, at den praksis automatisk vil føre til yderligere social dumping og, at løn og arbejdsvilkår i endnu højere grad vil være et konkurrenceparameter på det indre marked. Selskaberne udnytter, at reglerne ikke håndhæves, siger Nikolaj Villumsen og fortsætter:

– Derfor har jeg i et brev opfordret Kommissionsformand Ursula von der Leyen til at sikre, at reglerne håndhæves på nationalt og europæisk plan, siger Nikolaj Villumsen.

63 medlemmer af EU-parlamentet har skrevet under på brevet til Kommissionsformanden.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederTilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere