Interview Podcast-interview

Nikolaj Villumsen i Altingets EU-podcast

I en særudgave af Altingets EU-podcast diskuterer EU-parlamentariker Nikolaj Villumsen reformer af EU, og de foreslåede programændringer før Enhedslistens Årsmøde.

Altingets artikel og podcast interview med Nikolaj Villumsen.
Pelle Christy Geertsen

EU har brug for reformer, og mange af dem. Det er et af hovedbudskaberne i det interview med Altinget, der er blevet til særudgave af EU-podcasten, samt en længere artikel på altinget.dk.

Nikolaj Villumsen diskuterer visioner for EU behov for reformer, men også nogle af de sejre han har været med til at sikre – og som har skaft bedre forhold i både Danmark og resten af EU. Det drejer sig om beskyttelse mod farlige kemikalier, men også om EU’s vejpakke, og kampen mod social dumping og udnyttelse af arbejdere.

Interviewet diskuterer også den kommende folkeafstemning og Danmarks forbehold generelt, hvor Nikolaj Villumsen bl.a. siger at han “er glad for, at vi har forbeholdene. Jeg synes endda, det er relevant at diskutere, om vi skulle have et forbehold for en EU-bestemt mindsteløn oven i hatten“.

Jeg er glad for, at vi har forbeholdene. Jeg synes endda, det er relevant at diskutere, om vi skulle have et forbehold for en EU-bestemt mindsteløn oven i hatten

Diskussionen kommer også ind på betydningen af Brexit, og hvad man, også som EU-modstander, har kunnet lære af det. Samtidigt er det vigtigt at skelne mellem wenstreorienterede, socialistiske og grønne EU-kritikere, og højrenationalister, forklarer EU-parlamentarikeren:

Der skal være tydelig forskel på, om man er en venstreorienteret, socialistisk og grøn EU-kritiker som mig, eller om man er højrenationalist, som vi jo så, at en hel del var i den britiske debat

Disse og andre diskussioner kan høres i deres fulde længde på podcasten. Interviewet med Nikolaj Villumsen kan høres på altingets hjemmeside, hvor en artikel baseret på interviewet også kan læses. Find og hør med her – eller brug dit normale podcastprogram.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder



image linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed