Nyhed Asbest

Film om asbest

Onsdag den 18. maj taler Enhedslistens EU-Parlamentariker Nikolaj Villumsen, både før og efter fremvisningen af en ny film om Asbest. der vises i Bruxelles.

Pelle Christy Geertsen

Asbest er en farlig dræber, det ved de fleste. Men hvor farligt det er, og hvor koldblodig asbestindustrien er, det er mindre klart for mange.

Den belgiske dokumentarfilm Ademloos (Åndeløs) sætter fokus på, hvordan arbejdere og forbrugere over hele kloden stadigt trues af Asbest.

Dokumentarmageren Daniel Lambos far var fagforeningsaktivist og arbejdede på den lokale eternitfabrik. Firmaet var et af verdens største asbestproducenter, og det gør hans tilgang til emnet både personligt og nærværende. 

Før filmen taler Nikolaj Villumsen om, hvordan EU-Parlamentet ønsker at beskytte borgerne bedre mod asbest. Efter fremvisningen deltager Nikolaj i debat om emnet med den belgiske grønne politiker Sara Matthieu og Eric Jonckheere fra organisationen ABEVA (Foreningen af asbestofre).

 

Hvor og hvornår

Filmen vises onsdag den 18. maj kl 20.00. Den vises i CINEMA PALACE, Boulevard Anspach 85 (1000 Brussels).

Spillelængden er 75 minutter, hvorefter der vil være debat.

Deltagelse er gratis, men kræver forudgående reservation.

Billetreservation kan foretages her.

 

 

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederimage linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed