Nyhed Mellemøsten

Fælles-nordisk udtalelse om situationen i Israel og Palæstina

Fælles udtalelse fra Venstrefløjsgruppens nordiske EU-Parlamentarikere om situationen i Israel og Palæstina.

Pelle Christy Geertsen

Vi, de nordiskemedlemmer af Venstrefløjsgruppen, fordømmer i utvetydige vendinger Hamas’ terrorangreb og sørger sammen med de mange, der ved angrebet har mistet en elsket; en slægtning eller ven. Vold og terrorangreb på israelske civile kan aldrig være løsningen på Israels besættelse af Gaza.

Vi opfordrer til en øjeblikkelig deeskalering af volden. Hamas’ raketbeskydning mod Israel skal stoppe og gidslerne løslades, ligesom Israels vilkårlige vold mod befolkningen i Gaza må ophøre. Den palæstinensiske befolkning bør ikke udsættes for kollektiv afstraffelse, belejring og humanitær katastrofe på grund af Hamas’ handlinger. Det skal sikres at international lov overholdes, herunder at begge sider tager de fornødne hensyn til civile og sikrer adgang til nødvendig lægehjælp og medicin. Vi anser det samtidigt for meget alvorligt, at flere lande og EU-repræsentanter har ytret ønske om hurtigt og unuanceret at stoppe al bistand til Palæstina. At skære al humanitær vil uden tvivl koste civile liv.

Den blodige konflikt er en stor fiasko for det internationale samfund. Som EU-parlamentarikere for den nordiske venstrefløj vil vi arbejde for en øjeblikkelig våbenhvile, for at EU bistår med mægling, herunder at alle gidsler straks løslades, at EU indleder nye fredsforhandlinger og at EU og dets medlemslande tilbyder både Israel og Palæstina bistand og humanitær hjælp og hjælper med at sikre, at sårede civile på begge sider får lægehjælp og adgang til medicin.

Vi understreger at international konfliktløsning skal finde sted, ikke gennem gengældelse, men gennem håndhævelse af international lov. Enhver, der begår forbrydelser mod international humanitær ret i konflikten mellem Israel og Palæstina, bør stilles for retten ved Den Internationale Straffedomstol.

Konflikten mellem Israel og Palæstina må løses ved forhandlingsbordet og det er klart at det er et problem der ikke kan udskydes længere.

Malin Björk, Medlem af EU-Parlamentet for Vänsterpartiet, Sverige

Silvia Modig, Medlem af EU-Parlamentet for Vasemmistoliitto, Finland

Nikolaj Villumsen, Medlem af EU-Parlamentet for Enhedslisten, Danmark

 

Se også udtalelse på svensk på Vänsterpartiets EU-hjemmeside, via dette link.

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederimage linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Per Clausen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed