Der er forsat væsentlige problemer med EU’s regnskaber. Det er konklusionen efter, at EU’s egen revisionsret har gennemgået regnskabet for 2020.
EU’s revisionsrets opgave er at holde øje med, hvordan EU administrerer de mange milliarder skattekroner, der hvert år overføres til EU-budgettet.
På grund af for store fejlforekomster har revisorerne igen i år måtte afgive en såkaldt ”afkræftende erklæring” for EU’s regnskab. En afkræftende erklæring betyder, at der er ”gennemgribende problemer” med regnskabet. Samlet var fejlraten på 2,7%, hvilket ligger over det acceptable niveau på 2%.
EU’s revisionsret har revideret EU’s regnskab siden 1994. I den periode er det endnu ikke lykkedes EU’s regnskab at få en ren revisorerklæring. Dermed er det 27. år i træk, at EU’s samlede regnskab dumper revisionen.
Der er imidlertid ikke kun problemer med fejlagtige udbetalinger af EU-midler. Revisionsretten har tidligere vurderet , at der i perioden 2002-2016 blev svindlet med EU-midler for mindst 65 milliarder kroner. Ved udgangen af 2016 havde EU’s antisvindel-enhed OLAF kun formået at indkræve ca. 19 milliarder kroner, svarende til omkring 30%.
I 2020 beløb EU’s samlede udgifter sig til 173,3 milliarder euro svarende til ca. 1.282 milliarder kroner.