Nyhed

EU skal lytte til Greta Thunberg

Den unge svenske klimaaktivist Greta Thunberg besøger i dag EU-parlamentet. Det er afgørende, at EU-parlamenterikerne hører efter.

Møde i ENVI udvalget i EU-Parlamentet med klimaaktivist Greta Thunberg. Foto: European Union 2020
Tobias Clausen

Greta Thunbergs besøg sker samme dag som EU-kommissionen fremlægger forslag til klimalov, som ikke engang indeholder den tidligere lovede, men ifølge videnskaben, utilstrækkelige forøgelse af EU reduktionsmål til 50-55% 2030.

Enhedslistens medlem af EU-parlamentet, Nikolaj Villumsen, deltog i mødet med Greta Thunberg og opfordrer EU-kommissionen til at lytte til hendes opfordring til straks at gå i gang med den nødvendige grønne omstilling inden klimaforandringerne kommer helt ud af kontrol. Nikolaj Villumsen udtaler: “Det er fuldstændigt korrekt når Greta Thunberg i dag i EU-parlamentet slår fast at vi allerede har den nødvendige viden og de løsninger, der skal til, for at afværge klimakatastrofen. Det eneste vi mangler er politisk vilje.”

Der skal strammes op på målsætningerne

“Greta har ret, når hun siger, at EU-kommissionen giver op på forhånd ved at fremlægge et forslag til en bindende klimalov, der rammer langt forbi målet. Klimaloven skulle ifølge EU-kommissionen være hjørnestenen i EU’s Grønne Pagt, men med dette forslag vender EU i realiteten ryggen til millioner af unge mennesker, der er gået på gaden for klimahandling.” Udtaler Nikolaj Villumsen.

Han afslutter: “For mig at se handler det grundlæggende om hvorvidt EU skal overholde Paris-aftalen eller ej. EU har skrevet under på aftalen og så mener jeg selvfølgelig, at man skal levere den handling, som videnskaben siger er nødvendig for at holde os under 1,5 grads temperaturstigning.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder



image linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed