Nyhed

EU-parlamentet tager skuffende små skridt i en grønnere retning

EU-parlamentet har i dag stemt om beslutningsforslag, om en European Green Deal. Enhedslisten var blandt det flertal, der stemte beslutningsforslaget igennem, men partiets medlem af EU-parlamentet, Nikolaj Villumsen, ærgrer sig alligevel over den manglende ambition i forslaget efter at en række vigtige ændringsforslag blev stemt ned.

Foto: Markus Spiske (Unsplash)
Tobias Clausen

“EU-parlamentet bevæger sig med dagens vedtagelse om en European Green Deal et skridt i den rigtige retning, men desværre ikke langt nok til, at man kan komme i mål med Paris-aftalen og den nødvendige grønne omstilling. Vi mangler stadig at se, hvad EU-kommissionen ender med at fremlægge af konkrete forslag, men det er skuffende at EU-parlamentet ikke er mere ambitiøse.” Vurderer Nikolaj Villumsen umiddelbart efter afstemningen.

Han fortsætter: “Enhedslisten og venstrefløjen har i forhandlingerne kæmpet for at hæve målsætningen til en 70 procents CO2-reduktion i 2030 og klimaneutralitet i 2040, som videnskaben mener er nødvendigt. Det har flertallet desværre afvist. Det er et gigantisk svigt af klimabevægelsen og ikke mindst de millioner af unge, som kæmper for deres fremtid.”

“Det er et kæmpe problem, at flertallet i EU-parlamentet stædigt holder fast i ønsket om vækst. Vi kan ikke fortsætte med at producere mere og mere for at få kortsigtet profit, hvis kloden skal have en fremtid. Vi har behov for en grundlæggende omstilling af vores produktion til bæredygtighed. Det har markedet ikke kunne levere og derfor er demokratiske beslutninger så altafgørende.” Afslutter Nikolaj Villumsen.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder



image linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed