Nyhed Now the People

Et europæisk valgløfte til Palæstina

EU-kandidater fra otte Europæiske Venstrefløjspartier giver fælles valgløfte til Palæstina. I Danmark er indlægget bragt i Solidaritet.

Now the People samlet i Paris, 17. november 2023.
Enhedslisten Efternavn

Verden er vidne til en brutal massakre og udsultning af civilbefolkningen i Gaza, som FNs eksperter mener kan tangere til folkemord. Det er en menneskeskabt humanitær katastrofe med mere end 36.000 ofre, herunder mere end 15.000 børn, vi er vidner til. Det er en forfærdelig militærkampagne, der også har ført til mange israelske gidslers død.

EU er Israels største eksportmarked. Netanyahus krigsførelse er afhængig af hans toldfrie og privilegerede adgang til EU’s indre marked. Uden dette ville Israel ikke være i stand til at opretholde den brutale besættelse af palæstinenserne. EU kan derfor vælge at spille en afgørende rolle for at stoppe blodbadet og skabe en varig fred for både palæstinensere og israelere.

For at dette kan ske, har vi brug for især én ting: den politiske vilje til at handle – og det er noget, vi, som Venstrefløj, har.

Det har vi bl.a. vist ved, at vores partier har ledet kampen for en øjeblikkelig våbenhvile og for maksimalt pres på Israel i løbet af de sidste mange måneder, både i Europa-Parlamentet og i vores nationale parlamenter.

Derfor tøver vi heller ikke med at love, at vi i det næste Europa-Parlamentet vil foreslå et klart krav om sanktioner mod Netanyahu-styret og en utvetydig anerkendelse fra EU af Palæstina som et selvstændigt land.

For os er det klart, at EU bør stå vagt om menneskerettigheder og international lov – også i Palæstina

For os er det klart, at EU bør stå vagt om menneskerettigheder og international lov – også i Palæstina. Lige nu står den israelske regering bogstaveligt talt tiltalt for muligt folkedrab ved Den Internationale Domstol (ICJ) i Haag. Den samme domstol, som allerede har krævet et øjeblikkeligt stop for den blodige israelske offensiv mod Rafah. I mellemtiden har chefanklageren for Den Internationale Straffedomstol (ICC) krævet, at både Israels premierminister Netanyahu og landets forsvarsminister bliver arresteret og stillet for en domstol for krigsforbrydelser – sammen med tre ledere fra Hamas.

Mens katastrofen udspiller sig foran vores øjne, fortsætter EU med at eksportere våben til Israel. Dette kan simpelthen ikke være rigtigt, og vi må stoppe det! De, i den israelske regering, der er eller mistænkes for at være ansvarlige for krigsforbrydelser, skal sanktioneres. Samtidigt skal associeringsaftalen mellem EU og Israel suspenderes – i overensstemmelse med dens bestemmelser om respekt for menneskerettighederne.

Det er også værd at huske på, at et stort antal EU-lande allerede anerkender Palæstina som en selvstændig stat. Ligesom størstedelen af ​​verdens lande også gør det. Senest annoncerede EU-landene Irland, Spanien og Norge at det også vil anerkende ​​Palæstina. Flere EU-lande forventes at følge trop.

Vi opfordrer klart de resterende EU-medlemslande til straks at anerkende et selvstændigt Palæstina. Desuden mener vi, at EU som helhed også bør tage den logiske beslutning om at anerkende Palæstina som en stat, for at bidrage til en to-statsløsning, hvor israelere og palæstinensere kan leve fredeligt side om side.

For os er det klart, at EU bør stå vagt om menneskerettigheder og international lov – også i Palæstina

Enhver, der mener, at EU skal bidrage bedre til en retfærdig og varig fred i Mellemøsten, bør bruge EU-valget til at stemme – også for en anerkendelse af Palæstina.

For os er det klart, at EU bør stå vagt om menneskerettigheder og international lov – også i Palæstina

Underskrevet af:

Li Andersson (Left Alliance, Finland)

Manon Aubry (LFI, France, Medformand for Venstrefløjsgruppen i EU-Parlamentet)

Per Clausen (Red-Green Alliance, Denmark)

Catarina Martin (Bloco, Portugal)

Irene Montero (Podemos, Spain)

Tania Mousel (Dei Lenk, Luxembourg)

Jonas Sjöstedt (Left Party, Sweden)

Massimiliano Smeriglio (Alleanza Verdi Sinistra, Italy)

(Alle stiller op som en del af Now the People-platformen)

 

Indlægget er oprindeligt bragt på solidaritet.dk, og kan findes der, via dette link. 

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederimage linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed