Nyhed Biodiversitet

Enhedslisten kræver bindende biodiversitetsmål

EU-Kommissionen har i dag fremlagt sin biodiversitetsstrategi for 2030. Her foreslås det at udvide de beskyttede naturområder, så 30 procent af EU’s land- og havareal beskyttes. Enhedslister betegner forslaget som positivt, men ønsker bindende biodiversitetsmål.

(Foto: Gleb Belyakov/ Unsplash)
Redaktionen

Biodiversitetsstrategien kommer på et tidspunkt, hvor naturen er på voldsomt tilbagetog og en million plante- og dyrearter er i risiko for at uddø. Nikolaj Villumsen, medlem af EU-parlamentet for Enhedslisten og venstrefløjsgruppen GUE/NGL’s ordfører på biodiversitet, kalder det utroligt positivt, at EU-kommissionen vil beskytte 30 procent af EU’s land- og havareal.

– Det er noget vi har kæmpet hårdt for i Enhedslisten. Nu skal vi sikre, at målene bliver bindende fra første færd. Vi ved, at naturen mest af alt har brug for plads. Derfor er forslaget om at udlægge 10 procent af EU’s areal til naturzoner den helt rigtige vej at gå, vurderer han.

Strategien skal håndhæves

Ifølge Nikolaj Villumsen er nøglen til en succesfuld biodiversitetsstrategi bindende mål og stærk håndhævelse.

– Det var det, der gik galt i biodiversitetsstrategien for 2020. Naturen har ikke tid til at vi begår samme fejl, understreger han og uddyber:

– EU’s landbrugs- og fiskeripolitikker er drivende for tabet af biodiversitet i Europa. Vil vi vende udviklingen, har vi brug for at omlægge vores landbrug fuldkomment og gøre op med skadelige fiskemetoder som bomtrawl i beskyttede havområder.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederimage linking to enhedslisten twitter feed

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Øropa og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Per Clausen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere
image linking to enhedslisten twitter feed