Nyheder

Enhedslisten glæder sig over nyt skatteudvalg i EU-Parlamentet

EU-Parlamentet har stemt for oprettelsen af et nyt skatteudvalg. Venstrefløjsgruppen i EU-Parlamentet har presset på for oprettelsen af udvalget, og det glæder Enhedslistens medlem Nikolaj Villumsen, at det nu endelig lykkedes.

Avatar
Rani Bech

– Det er en rigtig god nyhed, at vi nu igen får et skatteudvalg i EU-Parlamentet. Vi har et kæmpe problem med lyssky skattely, som hvert år koster vores samfund milliarder, der kunne være brugt på velfærd og grøn omstilling. Konkret vil jeg arbejde for at skattelylande blandt medlemslandene, som Luxembourg og Holland, kommer på EU’s sortliste over skattely, og at vi får lagt en fælles minimumsbund under selskabsskatten, siger han.

Enhedslisten har i Danmark standhaftigt kæmpet mod skattely og for at få oprettet en national sortliste over skattely.

EU’s sortliste skal opdateres

– Hvis Danmark havde en national sortliste, så havde vi lettere kunnet undgå skandalen med at corona-hjælpepakker gik til virksomheder i skattely. Med det nye skatteudvalg, bliver det forhåbentligt muligt endeligt at få opdateret EU’s sortliste, så den reelt er brugbar i bekæmpelsen af skattely, siger Villumsen.

Venstrefløjsgruppen i EU-Parlamentet altid kæmpet hårdt mod skattely for at sikre, at vores alle sammens velfærd ikke undergraves af virksomheder, der ikke vil bidrage til fællesskabet.

– Nu, hvor det er lykkedes os at få nedsat et nyt skatteudvalg, er det et stærkt signal til virksomheder i skattely om, at EU-Parlamentet prioriterer at få sat skik på dem og sikre, at de også bidrager til samfundet, siger Nikolaj Villumsen.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag automatisk de vigtigste EU-nyhederTilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag automatisk de vigtigste EU-nyheder

Læs mere om

ENHEDSLISTEN I EU-PARLAMENTET

Nikolaj Villumsen er Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet. Her kæmper han for et rødt, grønt og demokratisk Europa.

Læs mere